Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solved:Initial Balance for acc. 3510 Historical Balance not showing in Trial Balance
04-25-2013, 01:15 PM
Post: #11
RE: Initial Balance for acct. 3510 Historical Balance not showing in Trial Balance
If I blank out the ProhibitGLPostingBefore config parameter and post to an old period that is not currently set up - I can repeat the error. But when I post I get these errors related to the blank ProhibitGLPostingBefore config parameter. Maybe the thing to do is to

ERROR Message Report : The date does not appear to be in a valid format. The date being converted from SQL format was:

Although the journal is posted.
SUCCESS Report : Journal 2 has been successfully entered

Phil Daintree
webERP Admin
Logic Works Ltd
http://www.logicworks.co.nz
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-25-2013, 01:35 PM
Post: #12
RE: Initial Balance for acct. 3510 Historical Balance not showing in Trial Balance
These are my settings:
Prohibit GL Journals to Control Accounts: Prohibited
Prohibit GL Journals to Periods Prior To: 31/05/2013

I was actually not paying attention to those. Still, I can post to G/L with date 1/1/2013, and I get a confirmation that it was successful.

MacPhotoBiker
Just Core Business Inc.
[url]http://www.justcorebusiness.com[/url]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-25-2013, 02:41 PM (This post was last modified: 04-25-2013 02:41 PM by phil.)
Post: #13
RE: Initial Balance for acct. 3510 Historical Balance not showing in Trial Balance
It is my guess you only just set that parameter now when you went into look.
With the config parameter set - I don't think you can make it happen i.e. the b/fwd balances in GL are all ok ... well at least they are for me. However, I think I have fixed it so that it doesn't happen even when the config parameter is not set :-)
The new file to replace is includes/GLPostings.inc

http://sourceforge.net/p/web-erp/code/HE...format=raw

Good to have this one sorted out ....

Phil Daintree
webERP Admin
Logic Works Ltd
http://www.logicworks.co.nz
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-25-2013, 03:12 PM (This post was last modified: 04-25-2013 04:09 PM by MacPhotoBiker.)
Post: #14
RE: Initial Balance for acct. 3510 Historical Balance not showing in Trial Balance
I did not touch the settings, the values I mentioned were the ones how the system was configured.
But anyway, I'l download the new GLPostings.inc and try right away. Thank you for looking into this so closely.
Phil,

I did a quick test, and it looks very good! I did the same as before, and now the amount is showing correctly right from the very first posting.

I´ll keep watching it carefully for some time, but it do believe it works now.

Thank you very much again for being so responsive, that´s amazing.

MacPhotoBiker
Just Core Business Inc.
[url]http://www.justcorebusiness.com[/url]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-25-2013, 07:25 PM
Post: #15
RE: Initial Balance for acct. 3510 Historical Balance not showing in Trial Balance
Well, I just need a little help ... appreciate you figuring out how to repeat the issue - I have been flailing around trying to get it to do it unsucessfully - although I have seen it a few times - I have never understood how it happens. Thanks for your testing ... this is a major bug squashed :-)

Phil Daintree
webERP Admin
Logic Works Ltd
http://www.logicworks.co.nz
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-25-2013, 08:42 PM
Post: #16
RE: Solved:Initial Balance for acc. 3510 Historical Balance not showing in Trial Balance
webERP is a wonderful piece of software, and I´m very glad I could help a little.
Keep it up, that´s one great project!

MacPhotoBiker
Just Core Business Inc.
[url]http://www.justcorebusiness.com[/url]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)