Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Error on 1and1 shared
03-05-2013, 12:53 AM
Post: #1
Error on 1and1 shared
Hi,

I have installed WebERP on shared host of 1and1.
I have extracted the archive, I gave all the details on the install page (very neat by the way).

Then I get the login window (after a long moment). But I can not manage to login.
I re installed from scratch another time, just in case I did something wrong ... but I end up at the same point.

On the login window, I can chose from a drop down list either my db name or weberpdemo. I typed the admin password in both case, but to avail.

After a fee attempts to login I got the following messages :
[undefined=undefined]Warning: file() [function.file]: URL file-access is disabled in the server configuration in ..../htdocs/webERP/includes/MiscFunctions.php on line 229

Warning: file(http://www.google.com/finance/converter?...SD&to=AUD) [function.file]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in ..../htdocs/webERP/includes/MiscFunctions.php on line 229

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ..../htdocs/webERP/includes/MiscFunctions.php on line 230

Warning: file() [function.file]: URL file-access is disabled in the server configuration in ..../htdocs/webERP/includes/MiscFunctions.php on line 229

Warning: file(http://www.google.com/finance/converter?...SD&to=GBP) [function.file]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in ..../htdocs/webERP/includes/MiscFunctions.php on line 229[/undefined]

What can I do to fix this ?

Thanks in advance for your help,
L@u
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-05-2013, 05:25 AM
Post: #2
RE: Error on 1and1 shared
I have try to re-install again, this time giving rights to the wolrd (Linux persmission) and not inserting the demo data.

And I got the following message :

ERROR Message Report : Security settings have not been defined for your user account. Please advise your system administrator. It could also be that there is a session problem with your PHP web server

But I sill don't know what to do ! !
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-05-2013, 02:16 PM
Post: #3
RE: Error on 1and1 shared
Do you know if PHP is installed in "safe" mode? Preventing access to certain PHP functions:

Quote: URL file-access is disabled in the server configuration....
Is there an option to NOT have PHP in safe mode??

Phil Daintree
webERP Admin
Logic Works Ltd
http://www.logicworks.co.nz
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-06-2013, 10:03 AM
Post: #4
RE: Error on 1and1 shared
OK, you pointed me in the right direction.

In fact, it's php configuration that needs to be changed.
Lukily, 1and1 allows to change php.ini even in a shared environment.
I just created a php.ini file with the following line in it :
allow_url_fopen = 1

But I still can not log in: I get a login error when I try.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-06-2013, 10:21 AM (This post was last modified: 03-06-2013 10:22 AM by phil.)
Post: #5
RE: Error on 1and1 shared
How many databases have you got for webERP ... have a look at the www_users table and see if it is populated with the user you specified?

You can use phpMyAdmin to:
Code:
UPDATE www_users SET password=sha1('myNewPassword') WHERE userid='MyUserID';

What does the login error say?

Phil Daintree
webERP Admin
Logic Works Ltd
http://www.logicworks.co.nz
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-07-2013, 04:27 AM
Post: #6
RE: Error on 1and1 shared
I have only one database.
The update did it: I can login now ! ! ;-)

Strangely, it seems the password created was not the one I typed in. I am sure to have typed in the right one, as I re-installed many times and always copy/paste the password.

Anyway, it works now and I am going to test webERP a bit more, in my own environment (instead of the test of weberp.org).

Thanks for the help.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-07-2013, 06:02 AM
Post: #7
RE: Error on 1and1 shared
I will have a run through of the installation routine and see if I can figure out what happened.
Thanks for reporting anyway and glad you persevered to give webERP a shot.

Phil Daintree
webERP Admin
Logic Works Ltd
http://www.logicworks.co.nz
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-10-2013, 10:31 AM
Post: #8
RE: Error on 1and1 shared
When copy/pasting the password, we've had users not realize that a leading [or trailing] space was part of the copy when pasted, so maybe that could have been part of the problem?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)