Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Multiple same component in BOM
02-01-2016, 08:08 PM
Post: #1
Multiple same component in BOM
There isa question my Boss has raised the present system Sage Pastel allows one to setup a component in the BOM more than once ie the same component with different quantities what is the effect if i can allow the same in weberp( especially in production and costing)?.
Peter
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-01-2016, 09:05 PM
Post: #2
RE: Multiple same component in BOM
Hi,
It's is not allowed.
I'm wondering why there is such a request.
Best regards!

Exson
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-01-2016, 09:35 PM
Post: #3
RE: Multiple same component in BOM
Hi Exson, there are a number of reasons why somebody might want this. Just as an example what if the same part was needed at different work centres during the manufacturing process.

Tim
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-01-2016, 10:17 PM
Post: #4
RE: Multiple same component in BOM
Exsonqu_Qu the scinario is the same component is needed in the same product(parent) in different quantities at different production stages but i need to retain thwe full description of BOM quantities.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-02-2016, 04:42 PM
Post: #5
RE: Multiple same component in BOM
Hi, Peter,

It's no problem for what your said scenario in webERP.

Best regards!

Exson
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-02-2016, 04:43 PM
Post: #6
RE: Multiple same component in BOM
OK WELCOME WAITING TO HEAR YOU GUYS VIEWS
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-03-2016, 09:48 PM
Post: #7
RE: Multiple same component in BOM
Hi guys this is what am thinking on this issue i can configure the products as different product / product variant of same product.
then i will create different BOM for them.

I can use finished product from 1st stage as BOM component of 2nd stage. Is this possible in weberp , how can i create Product varianties, i haveo solve it. not seen such setup in inventory, can somebody share a script to accomplish this or any alternative approach t


Thanks and regards:
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-04-2016, 10:54 AM
Post: #8
RE: Multiple same component in BOM
Hi, Peter,

There is a great explanation about how to set up a BOM in webERP here. http://www.weberp.org/wiki/HowTo
Hope it's helpful.

Best regards!

Exson
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-10-2016, 04:20 PM
Post: #9
RE: Multiple same component in BOM
Thanks
Exsonqu_Qu for the knowledge base but still cannot sort me out as my needs are
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)