Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Install problems with 4.1.2.2
03-26-2015, 06:09 PM
Post: #1
Install problems with 4.1.2.2
Hi
I couldn't get 4.12.2 to install at all even after following the correct steps, however when I used Softaculous, I managed to get 4.11.3 installed correctly, now my question is can I copy the files for 4.12.2 straight over the existing ones and it should work OK?

Also how to I remove all the dummy data so I can start afresh?

Andylira
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-27-2015, 05:04 AM
Post: #2
RE: Install problems with 4.1.2.2
What issues did you encounter?
Screen shot might be useful of where the problem occurred.
You get a choice when using the install wizard to create a new company.
You can also use Z_CreateCompany.php - assuming privileges are appropriately set to allow write access to the companies folder.

Phil Daintree
webERP Admin
Logic Works Ltd
http://www.logicworks.co.nz
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-27-2015, 05:39 PM (This post was last modified: 03-27-2015 06:03 PM by andylira.)
Post: #3
RE: Install problems with 4.1.2.2
Phil
I have expanded the tar and got the install of 4.11.2, I then followed the instructions of https://support.exabytes.com/kb/a2789/in...anel.aspx, which I picked from the forum as it most suited my install, being via c-panel on linux server etc etc. I also downloaded the file from his link.
But all I get when I try to access the install is this
(none) /webERP/install/index.php Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/41.0.2272.101 Safari/537.36 50041.202.228.38 YOU ARE JUST SO NOT ALLOWED HERE, KINDLY LEAVE !!!!!
I have tried all the permissions up to 7777 to no avail, what really bemuses me is if I install from Softaculous, all is well and I can make a new company etc,
Please a solution to my quandry


Phil
Just a note on this issue, when I look at the file /home/apbtsuga/public_html/webERP/sql/mysql/country_sql/default.sql
It has the following at the top

SET FOREIGN_KEY_CHECKS = 0;
-- MySQL dump 10.14 Distrib 5.5.40-MariaDB, for debian-linux-gnu (x86_64)
--
-- Host: localhost Database: weberpdb
-- ------------------------------------------------------
-- Server version 5.5.40-MariaDB-0ubuntu0.14.04.1
/*!40103 SET @OLD_TIME_ZONE=@@TIME_ZONE */;
/*!40103 SET TIME_ZONE='+00:00' */;
/*!40014 SET @OLD_UNIQUE_CHECKS=@@UNIQUE_CHECKS, UNIQUE_CHECKS=0 */;
/*!40014 SET @OLD_FOREIGN_KEY_CHECKS=@@FOREIGN_KEY_CHECKS, FOREIGN_KEY_CHECKS=0 */;
/*!40101 SET @OLD_SQL_MODE=@@SQL_MODE, SQL_MODE='NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO' */;
/*!40111 SET @OLD_SQL_NOTES=@@SQL_NOTES, SQL_NOTES=0 */;

This refers to MariaDB which is contrary to the MySQLi that I am using, could this be an issue?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-30-2015, 05:36 PM
Post: #4
RE: Install problems with 4.1.2.2
Have you read

http://www.weberp.org/weberp/doc/INSTALL.txt

Having extracted the files have you tried to go to

http://yourdomain/webERP

where yourdomain in the web-root that serves the files from

/home/apbtsuga/public_html/

this should bring up the install wizard

Phil Daintree
webERP Admin
Logic Works Ltd
http://www.logicworks.co.nz
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-30-2015, 08:40 PM
Post: #5
RE: Install problems with 4.1.2.2
Phil

I have extracted the zip again and when I enter the url https:/btsuga.com/webERP/ all I get is that message I sent you before from the site, this applies also if I try to use the install directory.

The new folder has 0777 permissions so I dont understand whats causing it, any advice would be great?

Andylira



(03-30-2015 05:36 PM)phil Wrote:  Have you read

http://www.weberp.org/weberp/doc/INSTALL.txt

Having extracted the files have you tried to go to

http://yourdomain/webERP

where yourdomain in the web-root that serves the files from

/home/apbtsuga/public_html/

this should bring up the install wizard


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-31-2015, 05:44 PM
Post: #6
RE: Install problems with 4.1.2.2
Perhaps the web-server needs to be configured to allow this directory? You may have to define the webERP folder as a valid directory to serve web-pages from.
Maybe 775 permissions?
Sorry don't really know why this doesn't work for you other than that it is a web-server configuration issue.

Phil Daintree
webERP Admin
Logic Works Ltd
http://www.logicworks.co.nz
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-31-2015, 10:51 PM
Post: #7
RE: Install problems with 4.1.2.2
Hi Phil

Thanks, after a deal of struggle I get that the issue is that [PHP] is not loading MBSTRING as i get the message:-

The php-mbstring extension has not been installed or loaded, please correct your php configuration first

In the install file there is reference to a .htaccess file where I could configure this but I dont see this in my install, where can I down load or what should I put in it to rectify this issue if I make a new file?
Andylira
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-01-2015, 12:45 AM (This post was last modified: 04-01-2015 12:45 AM by falkoner.)
Post: #8
RE: Install problems with 4.1.2.2
The mbstring extension needs to be installed by whoever is administering your server. If you are using a hosting company (I take it from the fact that you are using cpanel that you are) then just ask them to install it for you.

Tim
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-01-2015, 09:41 AM
Post: #9
RE: Install problems with 4.1.2.2
With some web-hosts you can choose which extensions you wish to have and they have a check box against the extensions you can choose.

Phil Daintree
webERP Admin
Logic Works Ltd
http://www.logicworks.co.nz
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-01-2015, 06:32 PM
Post: #10
RE: Install problems with 4.1.2.2
Tim
Thanks for that my site was recently shifted to a new server by the provider and I guess this one doesn't have the PHP properly configured, so I have done as you suggest and requested them to fix it, lets see what happens.
Andylira


(04-01-2015 12:45 AM)falkoner Wrote:  The mbstring extension needs to be installed by whoever is administering your server. If you are using a hosting company (I take it from the fact that you are using cpanel that you are) then just ask them to install it for you.

Tim
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)